Efter stök på skolan, där bland annat polis tillkallats, så ska nu åtgärder öka tryggheten. Foto: SVT

Så ska Vetlanda kommun öka tryggheten på Withalaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Otryggheten har varit hög på Withalaskolan i Vetlanda efter en rad incidenter under hösten. Nu ska kommunen ta beslut om flera åtgärder som ska stärka tryggheten.

Det har under hösten varit oroligt på Withalaskolan i Vetlanda. En elev misstänks ha begått en våldtäkt på skolan, en polisutredning pågår just nu. Elever har satt igång brandlarm så att skolan fått utrymmas och anmälningar om kränkningar och hot har gjorts. Nu har kommunen gjort åtgärder för att få en lugnare situation på skolan.

Det är främst två åtgärder som sätts in. kameraövervakning och mer personal.  Personalstyrkan har redan stärkts med fler socialpedagoger till särskilda undervisningsgrupper där det finns elever som vid upprepade tillfällen stör ordningen.

Kontakt med vårdnadshavare

Socialpedagogerna ska ha ett särskilt fokus på elever som utmanar och ha återkommande kontakt med vårdnadshavare och myndigheter, det uppger Vetlanda kommun på sin hemsida.

I samband med den uppmärksammade våldtäkten på skolan togs även beslut om kameraövervakning. Kameror kommer att installeras inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.