Skidklubbarna har gått samman och ställer nu krav på Jönköpings kommun Foto: SVT

Skidklubbar vill ha mer stöd från Jönköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad

Tre skidklubbar i Jönköping träffar under torsdagen tjänstemän och politiker för att diskutera vinteridrottens förutsättningar. Klubbarna kräver bland annat ekonomiskt stöd till nya konstsnöanläggningar.

Det är skidklubbarna IF Hallby, IK Hakarpspojkarna och Jönköpings slalomklubb som bjudit in representanter för Jönköpings kommun till ett möte. Klubbarna menar att de har för dåliga förutsättningar för att kunna bedriva bra verksamhet och kräver därför att Jönköpings kommun bidrar mer.

– Om vi ska kunna hålla bra skidspår och om folk ska kunna åka skidor på helgerna så behöver vi större stöd från kommunen, säger Carin Rosjö, IF Hallby.

Val 2018 Jönköping

Flera krav

Föreningarna vill att Jönköpings kommun bidrar med fem miljoner kronor till varje förening så att de ska kunna investera i nya konstsnöanläggningar. De vill också att kommunen bidrar med hjälp till nya, mer moderna pistmaskiner och att klubbarna ska kunna anställa en pistmaskinförare.

– Jag förstår att de har de här kraven men det är ju många föreningar som ställer krav. Men det är klart, kan vi komma ifrån en fotbollsarena på Jordbrovallen så öppnar sig ju ett fönster till andra anläggningar, säger det moderata kommunalrådet Peter Jutterström.

Vill bli årets friluftskommun 2020

Peter Jutterström är också noga med att påpeka att Jönköpings kommun inte bidrar med några pengar till anställningar. Kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun har tidigare beslutat att kommunen ska sikta in sig på att bli årets friluftskommun 2020 men då krävs det att kommunen satsar mer, menar Carin Rosjö.

– Idag använder vi oss av ideell arbetskraft för att sköta anläggningarna, vi jobbar i stort sett dygnet runt. Slutar vi finns det ingen verksamhet kvar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jönköping

Mer i ämnet