Polis kallades till Withalaskolan den 15 november förra året. Foto: SVT

Tonårskille döms för våldtäkt mot barn på Withalaskolan

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen föll domen mot den kille i tonåren som stått åtalad för våldtäkt mot barn efter en händelse på Withalaskolan i Vetlanda i november förra året. Eksjö tingsrätt dömer honom till ungdomsvård samt 150 timmars ungdomstjänst.

Killen döms också för olaga frihetsberövande eftersom han stängt in och tvingat kvar den våldtagna flickan på den toalett där övergreppet ska ha ägt rum. Han döms även för två fall av sexuellt ofredande som också inträffade på Withalaskolan, i september samma år.

Det var den 15 november 2021 som polis kallades till Withalaskolan efter larm om våldtäkt. Tonårskillen som är elev på skolan, greps strax efter händelsen men släpptes efter häktningsförhandlingen.

Killen har nekat till brott, men döms för samtliga punkter han stått åtalad för. Eksjö tingsrätt bedömer att handlingarnas straffvärde motsvarar 11 månaders fängelse, men på grund av killens ålder döms han alltså till ungdomsvård och ungdomstjänst.

Han ska också betala skadestånd på drygt 170 000 kronor till de utsatta tjejerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.