Rune Backlund riktar kritik mot konsulternas Spira-rapport. Foto: SVT/Lars Kroon

Utvecklingsdirektör plockas bort från Kulturhuset Spira

Uppdaterad
Publicerad

Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör lyfts bort från kontakterna med musikerna på Spira i Jönköping. Hon kommer ersättas av regiondirektör Agneta Jansmyr.

Jönköpings-Posten uppger nu att den ny tillsatte ordföranden i Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, Rune Backlund lyfter bort Kristina Athlei från musikerna. Hon ersätts av regiondirektör Agneta Jansmyr.

Detta samtidigt som kritik riktas mot konsulternas Spira-rapport. 

– Vi måste komma ur det här, säger Rune Backlund till Jönköpings-Posten.

Under februari 2019 skrev konsulter som anlitats av Region Jönköping, en delrapport om hur deras bild är av vad som pågår på Smålands musik och teater. Denna rapport har nu fått kritik av Rune Backlund som menar att den har haft ett märkligt upplägg. 

”Måste lösa konflikten”

Sedan musikernas fackförbund Synf har aviserat att de vill hoppa av arbetsmiljöarbetet på Spira anser Backlund att något måste göras.

– Musikerna anser inte att de har blivit sedda, varken av Spiras verksamhetschef Per–Ola Nilsson eller av Kristina Athlei. Och det är allvarligt. Därför har jag kopplat in Agneta Jansmyr. Hon och jag har haft ett möte tillsammans med musikerna för någonstans måste vi lösa upp vad konflikten består i, säger Baclund till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.