• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala i Uppsala län. Det brinner i en bilskrot i Boländerna. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Uppland. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Julia Frick och Erica Sund på Op/IVA i Värnamo håller upp humöret, men är oroliga för vad som händer efter fyra veckor. Foto: Gustaf Söderström / SVT

Vårdpersonalen i början av krislägesavtalet: ”Oroliga”

Publicerad

Vårdpersonalen ställer upp men är också oroliga för att den ökade arbetsbelastningen kan leda till sjukskrivningar. Vi besökte operation- och intensivvårdsavdelningen i Värnamo, där personalen fortfarande är i början på krislägesavtalet.

Erica Sund, narkosjuksköterska, jobbar normalt sett 90 procent av en heltid på 38 timmar per vecka. Krisavtalet innebär att hon jobbar 48 timmar per vecka och i snitt har en dags ledigt per vecka.

Oro inför framtiden

Julia Frick, intensivvårdssjukssköterska, har en liknande situation. Normalt jobbar hon 38 timmar på en heltid, nu gäller 48 timmar per vecka, och ibland ännu mer.

– Vi har en fantastisk arbetsgrupp och peppar varandra i den här tuffa situationen. Men vi är ändå oroliga för vad som händer efter de fyra veckorna när krisavtalet går ut, säger Julia Frick.

I klippet hör du sjuksköterskorna Julia Frick och Erica Sund berätta om sin oro för vad som händer efter krisavtalets fyra veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet