Arkivbild Foto: Jonas Ekströmer/TT

Varg har synts norr om Habo

Uppdaterad
Publicerad

En varg fångades nyligen på en bild av en åtelkamera i närheten av Gustav Adolf norr om Habo. Länsstyrelsen har under tisdagen varit och undersökt platsen.

Det var i dag på morgonen som en privatperson hörde av sig till Länsstyrelsen och berättade att dennes åtelkamera hade fångat en bild på en varg.  

– Vi kan bekräfta att det har varit en varg där, säger Linda Andersson som är vilthandläggar på Länsstyrelsen. 

Flera vargar i länet 

Jönköpings län berörs av två revir, det ena är Brängenreviret och det andra är Bergaskogen. Vid flera tillfällen den senaste tiden har en varg synts runt om i Mullsjö. Om det är samma varg som nu varit i Habo är svårt att säga, enligt Linda Andresson. 

– Det kan vara samma varg som varit i Mullsjö eller så är det en annan varg som passerar förbi, men det är i nuläget svårt att säga, säger hon. 

Vad tänker du om att det varit flera vargar som synts i länet nu? 

– Det är många vargar som rör sig vid denna tiden på året, så det är inget konstigt med det och vi har haft vargar som passerat genom länet under flera år, säger Linda Andersson.

Länsstyrelsen har även dokumenterat en synobservation av en varg i den västra delen av Värnamo kommun under måndagskvällen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regeringen vill att vargstammen ska minskas kraftigt Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Jönköpings län

Mer i ämnet