Foto: Jonas Ekströmer/ TT, Pontus Lundahl/TT

Vargjakten i länet ställs in tillfälligt

Uppdaterad
Publicerad

Efter några dagar med skyddsjakt på varg stoppas nu jakten tillfälligt. Orsaken är att det inkommit två överklaganden till Förvaltningsrätten som nu ska utredas.

I fredags tog länsstyrelserna i Jönköping och Västra Götaland beslut om skyddsjakt i delar av Gislaveds, Gnosjö och Tranemo kommuner, efter flera vargattacker mot får på båda sidor länsgränsen.

Eftersom beslutet nu överklagats har länsstyrelsen i Jönköping fram till måndag att yttra sig i frågan. I väntan på ett slutligt avgörande ställs skyddsjakten in – åtminstone tillfälligt.

– Jag vet att det rör sig om två organisationer som har skickat in överklagan om skyddsjakten till Förvaltningsrätten, jag har inte hunnit se vad det här handlar om men ska kolla på det i morgon, säger Henrick Blank, enhetschef på länsstyrelsen i Jönköping.

I klippet nedan berättar Linda Nilsson om vargattacken i hennes fårhage.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Jönköpings län

Mer i ämnet