Under onsdagsmorgonen håller Vetlanda kommun en presskonferens. Foto: Johannes Tolf/SVT

Vetlanda kommuns utredning efter mord i servicebostad klar

Uppdaterad
Publicerad

Efter mordet på en ung funktionshindrad kvinna i en servicebostad i Vetlanda inledde vård och omsorgsförvaltningen i Vetlanda en utredning. I utredningen har kommunen kommit fram till att man följt de rutiner som finns.

Det var den 20 februari som en kvinna i 20-årsåldern hittades mördad och hennes syster svårt skadad i en lägenhet i Vetlanda. Lägenheten var servicebostad för personer med funktionsnedsättning. Efter händelsen inledde vård- och omsorgsförvaltningen i Vetlanda en utredning för att se om de på något sätt brustit i ärendet.

Inte brustit i rutinerna

Utredningen presenterades nu under onsdagsmorgonen och man kommer där fram till att man inte har brustit i några rutiner i samband med den tragiska händelsen.

Vetlandamord

”Utredningen visar att personal inom funktionshinderomsorgen har hanterat en mycket svår situation på ett professionellt sätt” skriver man i utredningen.

Personalen på serviceboendet har efter händelsen fått krishantering, medan andra boende och anhöriga har erbjudits stöd.

En granne, en man i 25-årsåldern, sitter häktad misstänkt för mord. Polisens förundersökning pågår fortfarande.

Den mördade kvinnan begravs under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet