2800 namnunderrskrifter har samlats in på Nolia sedan i lördags.

2800 namn mot att flytta jobben

Uppdaterad
Publicerad

När Noliamässan stängde för dagen på tisdagen hade drygt 2800 personer skrivit under Centerpartiets upprop mot Vattenfalls planer på att flytta ett 40-arbetstillfällen i Jokkmokk utomlands

– Det finns ett brett stöd för den här kampanjen, säger Centerpartiets ordförande i Norrbotten, Majvor Sjölund.

Sen i lördags har Centerpartiet samlat in namnunderskrifter på Noliamässan mot utlokaliseringen av jobben i Jokkmokk och nu flyttar man även ut kampanjen på sociala medier.

Vattenfalls kontor i Jokkmokk hotas av nedläggning

– Det handlar om Norrland och Norrlands framtiden och det ses inte med blida ögon att Vattenfall, ett stort statligt företag som tjänat massor med pengar på Vattenkraften i Jokkmokk, planerar att flytta arbetstillfällen därifrån, säger Majvor Sjölund

De namnunderskrifter man får in ska enligt Majvor Sjölund överlämnas till näringsminister Mikael Damberg. Centerpartiets Helena Lindahl har tidigare ställt frågan till Mikael Damberg om vilka åtgärder regeringen kommer att vidta för att motverka varslen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenfalls kontor i Jokkmokk hotas av nedläggning

Mer i ämnet