Vattenfall planerar för tårtkalas: ”Lyckligaste dagen i mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Nu på onsdag invigs Jokkmokks mest omdiskuterade arbetstillfällen. Det handlar om Vattenfalls 32 administrativa tjänster som först försvann men efter namninsamlingar och politiska påtryckningar kom tillbaka.

På kontoret i Jokkmokk sitter två personer vid en dator. Den ena förklarar för den andra hur de nya arbetsuppgifterna ska göras. Tidigare hade de här 32 personerna hand om Vattenfalls fakturafrågor – de arbetsuppgifterna sköts numera av ett inhyrt företag i Indien.

”Helt nytt”

Istället jobbar personalen i Jokkmokk kundservicen kring Vattensfalls elnät. I februari började kontorets chef att jobba med det nya sedan har resten av personalen successivt gått över.

– Det är ju helt nytt. Men vi utvecklas, säger Berit Lindgren, chef över det som numera heter Vattenfalls nätkundservice i Jokkmokk.

Medieskygga

Vi får inte filma inne på kontoret. Dels för hemligheterna på skärmarna men också för att personalen har blivit medieskygga efter flera års frågor från journalister. Berit Lindgren ställer dock upp på intervju och i klippet berättar om hur åren efter det första nedläggningsbeskedet har varit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.