Vattenfallsjobb till Indien

Uppdaterad
Publicerad

Vattenfalls drygt 30 jobb i Jokkmokk kommer att flyttas till Indien, enligt information till oppositionspoltikern Roland Boman (FJK).

Det råder fortsatt osäkerhet om de utlovade ersättningsjobben, men de anställda vet nu i alla fall till vilket land deras nuvarande jobb ska flyttas till.

Flyttas till Indien

Roland Boman, ordförande för Framtid i Jokkmokk, kommunens näst största parti, har fått besked.

Vattenfalls kontor i Jokkmokk hotas av nedläggning

– Det jag har fått reda på är att personalen fått information om att det blir Indien som får ta över deras jobb och det är inte speciellt roligt när de inte ens vet när eller om om det blir några ersättningsjobb, säger han.

LÄS MER: 500 jobb outsourcas när Vattenfall sparar

LÄS MER: ”Hoppas Vattenfall håller sitt löfte om ersättningsjobb”

Jokkmokksjobben ska alltså flyttas mer än 600 mil till Indien och Roland Boman tycker regeringen sviker Sveriges kraftverkstätaste kommun.

–  Allt som Vattenfall gör är godkänt av näringsminister Mikael Damberg och regeringen. De talar om den svenska modellen, men de skickar jobben från Jokkmokk till Indien. Det är märkligt och jag och många med mig är mycket kritiska till den så kallade outsourcingen, säger han.

Besked i september

Christer Ljunggren, chef för Vattenfall vattenkraft, vill inte kommentera flytten av jobben till Indien.

– Det är helt upp till det företag som vi outsourcat verksamheten till, men vi kommer att ge besked om ersättningsjobben i september, enligt vår tidsplan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenfalls kontor i Jokkmokk hotas av nedläggning

Mer i ämnet