Just nu pågår utredningen av mordet i Notviken för fullt. Enligt åklagaren Jonas Fjellström har fler platser än mordplatsen varit intressanta för utredningen. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Åklagaren om dödsskjutningen i Luleå: ”Andra områden har varit av intresse”

Publicerad

Utredningen av mordet i Notviken i Luleå pågår för fullt – enligt åklagaren är fler områden än mordplatsen intressanta för utredningen.

Det var på fredagskvällen den 30 juli som en kvinna i 25-årsåldern sköts till döds i bostadsområdet Notviken i Luleå. Vittnen hörde flera skott som avlossades snabbt efter varandra. Därefter ska flera personer ha lämnat platsen i olika bilar.

Just nu pågår en utredning som enligt Jonas Fjellström, kammaråklagare i Luleå,  är ”exceptionellt omfattande”. Polisen gör även en koppling mellan dådet och en större kriminell miljö söderut, främst i Stockholm, enligt uppgifter till SVT.

– Vi håller förhör, går igenom telefoner och liknande. Vi inväntar även en teknisk utredning, säger Jonas Fjellström.

När kan den vara färdig?

– Det tar tid, köerna på NFC (Nationellt forensiskt centrum) är långa.

Fler områden än mordplatsen

Har ni sökt på fler områden än mordplatsen?

– Det finns andra områden som har varit av intresse.

Kan du säga något om vad som föranlett det här brottet?

– En motivbild är för tidigt att spekulera i.

Inga fler misstänkta

En man i 30-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet, men enligt uppgifter till SVT utesluter inte polisen att personen som höll i mordvapnet fortfarande är på fri fot.

Enligt Jonas Fjellström finns det i nuläget ingen fler misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.