Ny incident i polisarresten i Luleå – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man ska ha hittats livlös i arresten i Luleå. Den här gången ska incidenten ha skett i söndags.

Det var Aftonbladet som först rapporterade att ytterligare en man har hittats livlös i polisarresten i Luleå.

-Jag vet inte riktigt vad som hänt eller om han ska ha varit livlös men det är en man som har skadats på något sätt och fått uppsöka sjukvård, säger Joakim Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Luleå.

Vid 15-tiden uttalade sig polisen till SVT Nyheter Norrbotten, som berättade att ärendet ska ses över av polisens internutredare.

– Vi kan bekräfta att vi har haft en incident i söndags. Vi kommenterar inte det ytterligare utan det vi rutinmässigt gör är att vi anmäler ärendet till internutredningen, som kommer titta på om allt har gått rätt till, säger Patrik Hellberg, tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Mannen fördes till sjukhus och blev sedan frigiven av polisen.

– Den här personen är förd till Sunderby sjukhus för en koll och han överfördes till vård där samtidigt som han satt frihetsberövad. Sen har vi vidtagit utredningsåtgärder som har gjort att vi inte längre har anledning att ha den här personen frihetsberövad, personen är därför formellt frigiven från polisens sida.

Det var i förra veckan som vi kunde berätta om att en man skadats så svårt i arresten i Luleå att han senare avled av sina skador. Han dödförklarades först felaktigt innan det framkom att han avlidit av sina skador efter att ha vårdats på Sunderby sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.