Kommunalrådskandidaten Gunnar Selberg (C) säger att ytterligare partier kan bjudas in i Kirunas nya kommunledning. Nu senast Kristdemokraterna. Foto: A-K Niia/SVT

Kristdemokraterna bjuds in till Kirunas nya kommunledning

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet, Norrbottens sjukvårdsparti och Moderaterna som hittills håller på att formera en kommunledning i Kiruna har beslutat att bjuda in även Kristdemokraterna i samverkan. Därmed får konstellationen en egen majoritet.

Partierna har tillsammans nu 23 av de 45 mandaten i Kirunas kommunfullmäktige. Det innebär att man inte är beroende av stödet från förre socialdemokraten Sten Nylén som har gått över till Sjukvårdspartiet och som sitter i kommunfullmäktige som politisk vilde.

Det kan enligt kommunalrådskandidaten Gunnar Selberg (C) bli aktuellt att bjuda in ytterligare något parti.

– Men vill göra det här stegvis och i samråd med alla partier som vi samarbetar med. Vi vill inte sitta som en despot i Centern och plocka ihop vårt eget lag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunpolitiken i Kiruna

Mer i ämnet