Under fredagen begärdes tre män häktade för inblandning i mordet på en 25-årig kvinna. Ytterligare en man är häktad sedan tidigare misstänkt för mord. Foto: SVT Grafik

Skulle avtjäna fängelsestraff – misstänks nu för mordet på Notviken

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av juli sköts en 25-årig kvinna i Luleå till döds. Två av de som nu misstänks för mordet väntade på att avtjäna fängelsestraff för våldsbrott.

Det var under fredagskvällen den 30 juli som polisen fick larm om skottlossning vid stranden i Notviken. På plats hittades en kvinna i 25-årsåldern skjuten till döds. Här är de misstänkta bakom dödsskjutningen:

 • 32-åringen – Häktades 3/8 på sannolika skäl misstänkt för mord

  32-åringen är skriven i Luleå och tidigare dömd för flera brott. Senast dömdes han i slutet av juni vid Luleå tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel, grovt olaga hot och olaga hot tillsammans med tre andra män.

  Den grova misshandeln skedde på Örnäset i Luleå den 2 februari. Två personer tog sig in i en lägenhet och misshandlade en man med tillhygge, sparkar och slag. Samtidigt ska en annan man stått i trapphuset med en pistol riktad mot tumultet inne i lägenheten och en fjärde person väntade i en flyktbil utanför lägenhetshuset.

  32-åringen släpptes efter rättegången i väntan på att domen skulle vinna laga kraft.
   
 • 19-åringen – Häktades 3/9 på sannolika skäl misstänkt för mord

  19-åringen är sedan tidigare dömd i samma mål som den sen tidigare häktade 32-åringen. Enligt polisens underrättelseenhet är det allmänt känt att han har kopplingar till Hells angels. I juli i år dömdes 19-åringen i hovrätten till ett år och nio månaders fängelse för utpressning, försök till grov utpressning och grov misshandel.

  Trots 19-åringens relativt unga ålder är han känd av polisen sedan tidigare och har även dömts för rån, övergrepp i rättssak och vapenbrott. Även 19-åringen släpptes efter rättegången i väntan på att domen skulle vinna laga kraft.
   
 • 20-åringen – Häktades 3/9 på sannolika skäl misstänkt för mord

  20-åringen åtalades men friades för ett rån på Hertsön i Luleå i november 2020. I det målet åtalades 20-åringen tillsammans med en man som kopplas till Filterlösa grabbar, en undergrupp av det kriminella nätverket Shottaz. Den mannen sköts ihjäl i Rinkeby i somras.
  I februari 2021 dömdes han till fängelse i tre månader för narkotikabrott.
   
 • 33-åringen – Häktades 3/9 på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord

  33-åringendömdes i hovrätten i juni 2018 till två års fängelse för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. I mars 2018 dömdes han för medhjälp till rån av en guldbutik i Luleå 2017 till fängelse i ett år och sex månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet