Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Lina Andersson förklara varför 32-åringen omhäktas i videon ovan. Foto: Filip Hannu/SVT

32-åringen fortsatt häktad – misstänkt för att ha skjutit en 25-årig kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Den 32-åriga mannen som misstänks för inblandning i mordet på en kvinna på Notviken i Luleå kommer att förbli häktad, det beslutade tingsrätten under onsdagen. Åklagaren menar att mannen som en månad innan mordet dömdes till fängelse kan försvåra utredningen.

Det var under fredagenskvällen 30 juli som polisen fick larm om skottlossning vid stranden i Notviken och på plats hittades en kvinna i 25-årsåldern skjuten till döds. Dagen därpå anhölls 32-åringen misstänkt för inblandning i mordet.

Vill ej kommentera mannens roll

Åklagare Jonas Fjellström, som själv inte medverkade vid onsdagens häktningsförhandling utan hade en ersättare, har sedan utredningen började inte velat gå in på exakt vad mannens roll ska ha varit, men har sagt till Norrbottens media att han inte behöver vara skytten utan kan ha någon annan roll.

Dödsskjutningen i Luleå

En månad innan dödsskjutningen på Notviken dömdes 32-åringen till 2 år och 6 månaders fängelse för bland annat grov misshandel inne i en lägenhet på Örnäset i Luleå. I väntan på att domen skulle ha tid att överklagas eller vinna laga kraft släpptes 32-åringen ur häktet.

Kopplingar till gängkonflikt

Enligt uppgifter till SVT Norrbotten kan mordet ha kopplingar till kriminella miljöer i Stockholm och källor har berättat för SVT att polisjakten har fortsatt efter minst en person till.

Redan under första häktningsförhandlingen sa åklagare Jonas Fjellström att utredningen skulle bli exceptionellt omfattande men ville inte kommentera kopplingarna till kriminella nätverk i Stockholmsområdet.

– Jag har läst det i tidningen, men det är inget jag vill bekräfta eller förneka, sa han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet