Foto: SVT

Degen på jäsning – då kom polisen

Uppdaterad
Publicerad

I en del av den byggnad som nu är utrymd och avspärrad till följd av bombhotet finns ett av Luleås bagerier. Här var personal på plats redan innan larmet gick. I lugn och ro hade degen lagts på jäsning och morgonens första bakverk var redan i ugnen när polisen kom in och förklarade att lokalen måste utrymmas.

– De blev förstås förskräckta, men de tog det ändå lugnt, säger Lena Utsi som är chef på bageriet. 

Hur fixar ni bakverken till stans konditorier en dag som denna? 

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

– Tyvärr blir vi utan idag. Vi har det vi har och det blir inga dagsfärska bakverk tyvärr, säger Lena Utsi och fortsätter: 

– Det är lite rörigt just nu. Och det känns trist. Vi har ju flera enheter som blir drabbade även inne i stan och så tänker jag på alla kunder som har beställt bakverk av oss. Det är jättetrist.

Lena Utsi, chef på bageriet. Foto: SVT

I väntan på den nationella bombgruppen får ingen vistas i den aktuella fastigheten. Enligt tidiga rapporter kan det ta hela dagen innan det går att återvända till bagerilokalen. 

– Vi fick stänga av alla ugnar innan vi utrymde, men degen jäser ju fortfarande så det blir nog riktigt gott surdegsbröd i alla fall, säger Lena Utsi.

LÄS ÄVEN: Bombhot i bostadsområde i Luleå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet