Sökarbete efter fler kroppsdelar i vattnet Foto: SVT

Den misstänkte styckmördaren i Kalix har erkänt

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags hittades delar av en kropp i Kalix och i fredags anhölls en person misstänkt för mord. Mannen har nu erkänt gärningen – ett erkännande som gjordes redan igår, berättar mannens advokat.

-  Han erkänner gärningen men bestrider ansvar för brott. Jag vill inte störa utredningen så jag kan inte säga mer, men det kommer att klarna framöver. Häktningsförhandling kommer att hållas på måndag eller tisdag, sedan kan vi säga mer, säger den anhållnes advokat Jens Arnhof till TT.

Mannen greps och anhölls i fredags misstänkt för mord, efter att delar av den döde mannen hittats vid strandpromenaden längs älven i centrala Kalix i onsdags.

Misstänkt mord i Kalix

Det var under lördagens förhör med mannen som erkännandet kom till polisens förhörsledare.

Östeuropeisk härkomst

Både offret och den misstänkte mannen har östeuropeisk härkomst.

Polisen har hittills valt att inte kommentera en eventuell motivbild.

Senast imorgon, måndag, ska åklagaren fatta beslut om den misstänkta personen ska begäras häktad eller inte.

– Under helgen har utredningen fortsatt med teknisk utredning, förhör och dörrknackning bland annat, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Anna Väppling i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet