Leif Pettersson (S): ”Det är för mig helt obegripligt”

Uppdaterad
Publicerad

Bodens kommunalråd berättar att han lämnar socialdemokraterna och startar nytt parti. För Leif Pettersson ordförande för socialdemokraterna i Boden var det inte ett väntat besked.

– Jag hade ingen aning. Jag har ju hört lite rykten men det trodde jag aldrig, säger Leif Pettersson (S) som nåddes av beskedet i dag.

Socialdemokraterna har haft en nomineringsgenomgång där Inge Andersson, Claes Nordmark och Sara Bruun stod som kandidater. Först den 26 februari fastställs listan, men redan nu har Inge Andersson bestämt sig för att hoppa av.

S-kris Boden

– Han tror inte att han kommer att väljas som första namn och då har han valt att inte stå på listan alls, vilket man kan förstå. Men att han sedan startar en egen lista är för mig helt obegripligt, säger Leif Pettersson.

Socialdemokraterna kommer ikväll att hålla ett extrainsatt möte angående avhoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-kris Boden

Mer i ämnet