Eftertraktade biljetter till ”Konungens återkomst”

Publicerad

Idag släpptes biljetter till arrangemanget ”Konungens återkomst”  det är så ishockeyföreningen Kiruna AIF benämner hyllningen till Börje Salming.

Klockan 8 i morse stod 80 personer i kö utanför Folkets Hus i Kiruna för att köpa biljetter till evenemanget.

Senare under dagen hade 140 biljetter sålts.

Börje Salming hyllas

En delegation från Toronto kommer till Kiruna den 3 december med en tröja som ska hängas upp i taket i den anrika isladan Matojärvi i samband med malmfältsderbyt mellan Kiruna AIF och Malmbergets AIF.

Hissades upp i taket

Salming spelade i Toronto som proffs i 16 år, där kallas han för ”The King”  hans tröja med nummer 21 hissades i upp i taket i ishockey arenan i Toronto år 2006.

Föreningen räknar med lapp på luckan, max 900 åskådare får plats i isladan och idag var det alltså första dagen man kunde köpa biljetter till historiska arrangemanget med Börje Salming på plats i ”Matto”, platsen där allt en gång började  för hans fantastiska ishockey karriär.

”Intresset verkar vara jättestort”

– Intresset verkar vara jättestort vi har haft bra efterfrågan här på klubblokalen med säsongskorts försäljning under veckan totalt är det nästan 300 biljetter, säger Roger Andersson vice ordförande Kiruna AIF.

I morse var det kö utanför folkets hus för att köpa biljetter.

Hade ni kunnat fylla isladan fler gånger om?

– Det känns som så det är synd att det är en begränsning på nio hundra åskådare ur brandsäkerhets synpunkt men vi får gilla läget, säger Roger Andersson vice ordförande Kiruna AIF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Börje Salming hyllas

Mer i ämnet