Branden misstänks ha startat på ett transportband i Polarbröds bageri och spred sig snabbt till taket. Foto: Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn

Extern räddningstjänst synar insatsen på Polarbröd i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Älvsbyn har lämnat över bevakningsuppdraget till Polarbröd. En extern räddningstjänst är också inkopplade och kommer analysera insatsen.

Det var söndagen den 23 augusti som branden bröt ut på brödfabriken.

Efter den stora insatsen har räddningstjänsten nu kunna lämna över bevakningsuppdraget till företaget.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

– Företaget är ansvariga över bevakningen sen i fredags. Vi har åkt ut på ett mindre larm med lågor och rökutveckling sen dess. Men läget är betydligt lugnare nu, säger Torbjörn Johansson, räddningschef i Älvsbyn.

Insatsen analyseras

Brandorsaksutredningen har löpt parallellt sen branden startade och en extern räddningstjänst kommer att analysera räddningsinsatsen.

– Det är normalt och man kommer titta på vad vi har gjort bra, och vad som kunde ha gjorts bättre, säger Johansson och nämner bland annat att brandorsak och spridningsrisk ska nagelfaras.

Hur lång tid det arbetet kommer att ta är oklart. Under dagen kommer statsminister Stefan Löfven (S) att besöka Älvbsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet