En film på Luleådådet har florerat på nätet men den misstänkte mannens försvarsadvokat, Frida Larsson, säger att det inte är hennes klient som syns i klippet. Foto: Erica Larsson/SVT

Försvarsadvokaten om Luleådådet: ”Det är inte han som förekommer i filmklippet”

Uppdaterad
Publicerad

Den 32-åriga man som misstänks för mordförsöket vid Kuststad i fredagskväll häktats på sannolika skäl av Luleå tingsrätt. Han säger själv att han är oskyldig och över huvud taget inte varit på platsen där den brutala attacken skedde.

Rätten hänvisade beslutet om häktning till att det finns risk att den misstänkta mannen undanröjer bevis och fortsätter på sin brottliga bana om han försätts på fri fot men själv hävdar den häktade mannen att han är helt oskyldig.

– Det är inte ju inte han som förekommer på det här filmklippet i och med att det inte är han som är gärningsmannen, säger advokat Frida Larsson som försvarar den häktade mannen.

I videon hör du den häktade mannens förklaring till att offret pekar ut just honom som gärningsman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet