Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du 32-åringens försvarsadvokat Frida Larsson om den bevisning som hon menar visar att våldet aldrig var livshotande. Foto: Polisens förundersökning/Filip Hannu, SVT

Mordförsöket vid Kuststad: 32-åringen tvärvänder och erkänner att det är han på filmen

Publicerad

Den 32-årige mannen som dömdes i tingsrätten till tolv års fängelse för mordförsöket på Robert Karlsson ändrar sin version i hovrättsförhandlingarna. Han medger att det är han på filmerna – men att uppsåtet inte var att döda.

Den sjätte augusti förra året attackerades Robert Karlsson med en plåtsax utanför sitt hem i Luleå. Han pekade direkt efter händelsen ut 32-åringen som gärningsman.

32-åringen nekade under hela rättegången i tingsrätten att det var han som utförde attacken och syntes på filmerna som vittnen tagit. Under torsdagen startar förhandlingarna i hovrätten där han nu medger att det är han på filmerna.

Mordförsök vid Kuststad

Försvaret: Handlar inte om mordförsök

Försvaret lämnar också in ny bevisning som de menar visar på att 32-åringen aldrig uttalade några dödshot mot målsägande. De hänvisar också till ett rättsmedicinskt yttrande som säger att det var långt ifrån livshotande skador, samt ett utlåtande om 32-åringens psykiska tillstånd.

– I svensk rätt är det krav på att man är medveten om sitt agerande för att dömas för brott. Det har rättsliga rådet sagt att min klient inte var, säger mannens försvarare Frida Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet