Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du delar av åklagarens videomaterial som ska visa hur den åtalade 32-åringen rörde sig före mordförsöket vid Kuststad. Foto: Polisens förundersökning

Mordförsöket vid Kuststad i Luleå: Se åklagarens filmbevis mot 32-åringen

Uppdaterad
Publicerad

I dag börjar huvudförhandlingarna kring våldsdådet vid Kuststad i början av augusti. Bland åklagarens bevisning mot 32-åringen har en IT-forensiker satt ihop en video som ska visa hur den tilltalade har rört sig under dagen.

Den sjätte augusti, en minut i åtta på fredagskvällen, larmas polisen till ett pågående överfall vid stadsdelen Kuststad i Luleå. En man attackerades med tillhygge och blödde kraftigt när polis och ambulans kom till platsen.

Bevisningen

Mordförsök vid Kuststad

Offret pekar direkt ut vem det är som ska ha attackerat honom och flera vittnen filmade händelsen. Åklagare har sedan kunnat klartlägga 32-åringens färd genom Luleå genom vittnesmål, bilder och övervakningskameror.

32-åringen nekar till anklagelserna och säger i förhör att han lånat ut sina kläder till en person som är mycket lik honom.

Under måndagen startar huvudförhandlingarna och SVT följer rättegången.

I videon ovanför kan du se delar av den videon IT-forensikern satt ihop

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet