– Min klient är långt ifrån återställd, säger målsägarbiträdet Marko Tuhkanen. Hör honom berätta mer om det uppmärksammade misstänkta mordförsöket i videon ovan. Foto: Erica Larsson/SVT

Här är brottsoffrets version – efter attacken vid Kuststad i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en oerhört tuff tid för brottsoffret som utsattes för attacken vid bostadsområdet Kuststad i fredagskväll, enligt mannens målsägarbiträde. Hör honom ge offrets bild av det misstänkta mordförsöket i Luleå.

När målsägarbiträdet Marko Tuhkanen möter upp SVT för en intervju så står klienten vid hans sida. Vi hälsar kort men sedan går brottsoffret haltande vidare in till sin bostad och låter målsägarbiträdet föra hans talan.

– Ja, han är på benen men har det förstås oerhört tufft och det här kommer förmodligen ge psykologiska ärr för resten av hans liv, säger Marko Tuhkanen.

Mordförsök vid Kuststad

Den misstänkte mannen förnekar brottet och enligt hans försvarsadvokat har han inte varit på brottsplatsen när attacken ägde rum.

I videon ovan hör du hur brottsoffret mår och varför han är så säker på vem som är gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet