Åklagaren Kristin Jonsson vill att hovrätten slår fast tingsrättens 12-åriga fängelsestraff för mordförsöket vid Kuststad i Luleå. Foto: Polisens förundersökning/Filip Hannu, SVT

Mordförsöket vid Kuststad: Åklagaren vill att 12-åriga fängelsestraffet cementeras

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade 32-åringen dömdes till tolv års fängelse för mordförsöket på Robert Karlsson i Luleå. Hovrättsförhandlingarna är nu avslutade och åklagaren vill att tingsrättens dom fastställs.

– Man ska inte kunna knarka sig till en psykos och tro att man frias, säger Kristin Andersson till SVT.

Rättegångsförhandlingarna i hovrätten avslutades sent under måndagen. Åklagare Kristin Andersson vill inte se något annat straff än det som tingsrätten delade ut i februari: Tolv års fängelse och närmare 220 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

– Robert hade inte överlevt om attacken inte blivit avbruten, säger Andersson.

Mordförsök vid Kuststad

Försvaret: Släpp honom

Försvarsadvokaten Frida Larsson är av en helt annan uppfattning. Hon menar att hennes klient ska frias och omedelbart försättas på fri fot. Bland annat hänvisar hon till ett rättsmedicinskt utlåtande om att det inte handlade om dödligt våld eller livshotande skador.

– I första hand vill jag att min klient frias, i andra hand att han döms för misshandel, säger hon.

Då faller domen

Hovrätten beslutade att 32-åringen ska vara fortsatt häktad vilket är en indikation på att det blir en fällande dom. En dom som meddelas tisdag 19 april klockan 14.

I klippet nedanför förklarar Frida Larsson varför hennes klient borde frikännas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du 32-åringens försvarsadvokat Frida Larsson om den bevisning som hon menar visar att våldet aldrig var livshotande. Foto: Polisens förundersökning/Filip Hannu, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet