Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT är med när hjälten Ingemar och brottsoffret Robert möts för första gången sedan det blodiga våldsdådet vid Kuststad. I klippet ser du en känslosam återförening. Foto: Linda Jones/SVT

Ingemar stoppade blodiga attacken vid Kuststad – känslosamt när han träffar brottsoffret igen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett känslosamt första möte idag mellan brottsoffret Robert Karlsson och hjälten Ingemar Jonsson när de slöt upp vid Kuststad i Luleå på platsen där det brutala dådet skedde i somras.

Det blev tårar, kramar, skratt, prat och tystnad när brottsoffret Robert Karlsson fick träffa sin hjälte Ingemar Jonsson för första gången sedan det grova överfallet i somras.

En man attackerade Robert med en plåtsax och högg honom upprepade gånger.

Mordförsök vid Kuststad

– Det var en instinktiv handling. Det var inte lätt gjort men det var rätt gjort, säger Ingemar Jonsson som kom till brottsoffret Roberts undsättning.

Kan karate och gjorde en rundspark

Ingemar har erfarenhet som militär skyddsvakt och kan karate. Därför säger han att han ändå hann tänka till vad han skulle göra trots att det var ett akut nödläge.

–  Jag gjorde en rundspark och sen knuffade jag honom. Mitt ingrepp lyckades till hundra procent, säger han.

Hur mår du efter det här?

Det är en traumatisk händelse i sig. Jag hade svårt att sova första veckan så jag sökte hjälp för att kunna bearbeta och förstå mina egna reaktioner. Jag har gått i samtalsterapi efter det här och varit väldigt öppen om det i min omgivning, säger Ingemar Jonsson.

I videon får du se det känslosamma mötet när Ingemar och Robert återförenas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet