Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
32-åringen som står åtalad för mordförsök på en man vid Kuststad i Luleå menar att det inte är han som syns på bilderna. I klippet hör du åklagare Kristin Andersson. Foto: Polisens förundersökning/Filip Hannu/SVT

32-åringen misstänkt för mordförsök vid Kuststad hävdar: Inte han som syns på bilderna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hördes den åtalade 32-åringen i rätten som enligt åklagaren försökte mörda en man vid Kuststad i Luleå. 32-åringen menar att det inte är han som syns på bilderna – och att han bytte skor med den verkliga gärningsmannen efter attacken.

Utöver de filmer och bilder som finns på gärningsmannen har DNA hittats på skorna som 32-åringen hade på sig när han greps. Både från honom och från offret.

Det menar åklagaren är ett viktigt bevis för att det var han som utförde attacken, men 32-åringen menar att han vet vem som utförde attacken och att han bytte skor med gärningsmannen efteråt.

Mordförsök vid Kuststad

Väldigt lika

32-åringen utpekades av offret direkt efter attacken men han menar att det i själva verket handlar om en annan person som är väldigt lik honom.

– Min klient menar att det inte är han på bilderna. Man kan konstatera att det är väldigt svårt att identifiera vem det är på bilderna. Det är ansiktsmask och solglasögon, säger hans försvarsadvokat Frida Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök vid Kuststad

Mer i ämnet