Den försvunne mannen kan ha blivit upplockad i en bil. Foto: Privat & Pontus Stenberg/TT.

Nya teorin kring försvunna Haradsbon: ”Åkte bil därifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunne 45-årige Haradsbon blev upplockad av en bil, enligt spårhundsgruppens Gerd Anderssson.

– Det är den slutsats man kan dra av min blodhund Sonjas sökinsats, säger hon.

Under helgen har Missing People och ett par från Falkenberg med blodhundar sökt efter den 45-årige man som försvann den 11 juli från sin stuga i Notsel utanför Harads.

Hundarna fick nosa på hans tillhörigheter för att få rätt dna och sedan bar det av efter skogsbilvägen från Notsel och mot den stora vägen mot Harads.

Försvunnen man i Harads

”Försvunnen åkte bil”

– Min blodhund Sonja fick upp spåret och blev mycket ivrig. Vi gick sex till sju kilometer på skogsbilvägen till den stora vägen, men där tog spåren slut. Trots att Sonja sökte i ett område på båda sidor om stora vägen så fick hon inte upp spåret igen och vi drar slutsatsen att den försvunne mannen åkte bil därifrån åt det ena eller det andra hållet, säger Gerd Andersson från den ideella spårhundsgruppen.

Efter det gick hon med blodhunden på den stora vägen mot Harads.

– Vi sökte på lite olika ställen och ett ställe fick vi träff på, men av hänsyn till de anhöriga vill jag inte säga var.

”För lösa uppgifter”

Patrik Hellberg, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Luleå och Boden, utesluter inte att Gerd Anderssons slutsatser är riktiga.

– Vi har både en försvinnandetanke och en brottsutredning som är i gång, men de här uppgifterna är inte nog konkreta för att vi ska byta sökområde. Det är för lösa uppgifter, men det är ett av många möjliga scenarium, säger han.

Polisen kommer att fortsätta att ta in uppgifter från allmänheten och söka en del i terrängen för att försöka bringa klarhet i vad som har hänt med den 45-årige mannen.

– Utifrån perspektivet att han är borta i terrängen så är tillståndet i så fall ytterst kritiskt. Om han är i skogen, alltså. Det är det vi ska försöka ta reda på, säger Patrik Hellberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen man i Harads

Mer i ämnet