Utifrån nya uppgifter fortsätter eftersöksgruppen FIKK att leta efter den 30-årige man som tros ha försvunnit i trakterna kring Piteå. Bilden är tagen under en tidigare sökinsats. Foto: Privat

Ny sökinsats efter försvunnen utanför Piteå: ”Vi har fått in nya uppgifter”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdag eftermiddag fortsätter frivilliga att söka efter den 30-årige man från Kalix som varit försvunnen en längre tid. Stora sökinsatser har genomförts i trakterna kring Långträsk i Piteå.

– Vi har letat efter honom i fjorton dagar och vi tänker inte ge upp förrän sökinsatsen ger resultat, säger Marie-Lousie Lindh, ansvarig för FIKK:s eftersöksgrupp.

Byter sökområde

Sedan polisen avslutade sina aktiva sökinsatser är det eftersöksgruppen FIKK (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) som fortsätter söka efter den 30-årige mannen med hjälp av frivilliga insatser.

I dag väljer eftersöksgruppen att byta sökområde och kommer att samlas vid mataffären vid Gamla Sjulnäsvägen i Roknäs klockan 17.

– Det gör vi för att vi fått in nya uppgifter kring vilken mast som kopplade upp samtalet mellan den person vi söker och hans flickvän, berättar Maria-Louise Lindh.

 ”Försvann 27 juni”

Den 30-årige mannen har varit försvunnen sedan torsdagen den 27 juni och tidigare har polisen letat med helikopter och hundar tillsammans med fjällräddare i Långträsk väster om Piteå. Anledningen till att letandet pågått i nämnda område är att en anhörig hittade en bil på vägen mot Långträsk som den saknade ska ha använt.

– Vi har hela tiden i samråd med polisen utgått från och sökt områden runt bilen som han färdades i, men nu efter de nya uppgifterna om vilken mast han kopplades upp från vid sitt sista samtal så förändrar det våra segment, säger Marie-Louise Lindh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis letar försvunnen man i Långträsk

Mer i ämnet