Här är filmen som kan fälla tjuvjägarna

Uppdaterad
Publicerad

Filmer som hittades i en telefon som tillhör den man som misstänks för flest brott i den stora jakthärvan i Norrbotten visar bland annat ett infångat lodjur i en illegal fälla.

En hund skäller på lodjuret, och senare syns hur någon som tros vara den huvudmisstänkte mannen petar på djuret med en pinne.

Just den filmen togs den 24 april 2016, och mannen misstänks senare ha dödat djuret. Den huvudmisstänkte mannen är bland annat åtalad för att ha dödat tre lodjur och tre björnar.

Illegal rovdjursjakt

Flera filmklipp

Filmklipp på alla tre lodjur finns i bevisningen, och en annan film från mannens telefon visar en björn som ska ha dödats den 31 maj 2016.

LÄS MER: Åtal väckt i stor jakthärva i Norrbotten

Åklagaren Åse Schoultz vill inte kommentera filmklippen i detalj innan rättegången, men hon anser att de talar för sig själva. När vi pratade med henne förra veckan sade hon att det totala bevisläget var mycket gott.

LÄS MER: Här är de fem misstänkta i jakthärvan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Illegal rovdjursjakt

Mer i ämnet