Hör vår reporter Filip Hannu berätta om tiden kring och efter mordet på Reza Hoseini. Foto: SVT/Polisens förundersökning

I dag kommer domen – fem månader efter mordet på Reza Hoseini

Uppdaterad
Publicerad

Idag kommer domen mot de tre män, en pappa och hans två söner, som åtalats för mordet på Reza Hoseini i Kiruna i somras. Det misstänkta mordet är det första i Norrbotten där heder testas som motiv.

Det var den 15 juli i år som 20-årige Reza Hoseini i Kiruna höggs ner till döds med över 90 knivhugg på en lokaltrafikbuss. De tre misstänkta, en pappa och hans två söner, har alla nekat till mord via sina advokater.

Misstänkt hedersmotiv

Den 15-åriga sonen erkänner att han har huggit Reza – men hävdar nödvärn – då han ska ha upplevt situationen som hotfull och känt sig tvungen att freda sig i samband med händelsen. Alla tre förnekar även åklagarens teori om att det finns ett tydligt hedersmotiv bakom.

Bussmordet i Kiruna

I videon ovan berättar vår reporter Filip Hannu om allt som hänt efter mordet på Reza Hoseini den 15 juli.

Domen beräknas komma klockan 11.00 på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet