Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör politikern Viktoria Wikström (S) om förtroendet för skolchefen. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Kalixpolitikern om skolchefens bjudresa: ”Inget konstigt”

Publicerad

Skolchefen i Kalix blev bjuden på en resa för att delta i lanseringen av Skolkonsulternas nya bok. Något som ordföranden i utbildningsnämnden ställer sig bakom.

– Det är inget konstigt att man delar på kostnaden, säger politikern Viktoria Wikström (S), som har fortsatt förtroende för chefen.

Det var en vecka efter skolstarten i Kalix, med konsulternas nya metoder på plats, som skolchefen blev bjuden till Stockholm för releasefest för boken om metoden.

Samtidigt som skolchefen var i Stockholm på releasefesten pågick diskussioner mellan henne och kollegor om hur de skulle få ut en mer positiv bild av metoden då det ”sprids negativa rykten”.

– Jag vet att det var en release för boken i samband med detta men jag har förstått det som att detta var en bredare debatt, säger Viktoria Wikström (S), ordförande i utbildningsnämnden i Kalix.

”Inget konstigt”

De som betalade skolchefens resa var tankesmedjan Timbro, vars förlag gett ut konsulternas bok.

Att kommunen inte betalade för resan själv menar Wikström inte är något konstigt.

– Det är ingen som har ifrågasatt hur det betalades. Vi har som vana sedan tidigare att man delar på kostnader när man åker iväg på debatter.

Wikström har fortsatt förtroende för skolchefen – vilket du hör i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.