Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Kirunas kommunalråd Mats Taaveniku (S) om vad som händer nu när generalkonsulten till nya badhuset sparkats. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Kiruna kommun sparkar konsulten för rekorddyra badhuset

Publicerad

Kiruna kommun har avbrutit samarbetet kring badhusbygget med konsulten We Group. En ny projektledning direkt under Kirunabostäder tar omgående över ansvaret.

Badhusbygget är kraftigt försenat och fördyrat. Konsulten och entreprenörerna har olika uppfattning om vad detta beror på och vilka parter som helt eller delvis har ansvar för detta.

– Detta har lett till att samordningen inte fungerar i projektet och framdriften blir lidande samtidigt som kostnadsutvecklingen och tidsplanen blir oklar. Kommunen äger projektet och måste nu säkra upp att bygget slutförs inom en skälig tid och att kostnadsutvecklingen säkras upp, skriver man i ett pressmeddelande.

”Tar ansvar för det vi kan”

Målsättningen är att bygget ska fortsätta utan avbrott.

– Vi i kommunledningen tar genom detta ansvar, för att göra det vi kan, för att begränsa de ekonomiska konsekvenserna som badhuset har på kommunens totala ekonomi, säger kommunalrådet Mats Taaveniku (S).

Beslutet är fattat av kommunledningen i samråd med Kirunabostäder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Badhusbygget i Kiruna

Mer i ämnet