Kirunaföretag kan komma att rädda skoterlederna den här säsongen Foto: SVT

Kirunaföretag går in för att rädda skoterlederna

Uppdaterad
Publicerad

Idag har ett företag i Kiruna startat ett initiativ för att rädda skoterlederna runt Kiruna efter att kommunen valt att inte längre lägga pengar på lederna.

– Vi väljer att göra detta för att skoterlederna denna säsong varit under all kritik, vi vill att Kirunaborna ska kunna utnyttja friheten som skotern innebär på ett så bra sätt som möjligt, säger företagaren Stefan Patomella.

Vad säger du om att kommunen inte längre vill satsa pengar på lederna?

– Jag är inte så insatt i kommunens ekonomi men det är väl bra om kommunen gör kloka val som att låta pengarna går till skola och omsorg.

Hoppas fler företag ställer upp

Enligt honom har företaget till idag pistat fem kilometer av lederna och tanken är att fortsätta köra fram till dess att pengarna företaget satsat är slut.

– Jag räknar med att vi kan klara av att pista lederna runt Kiruna med våra pengar men skoterlederna måste ju underhållas kontinuerligt.

Han uppmanar därför andra företag att följa efter och satsa pengar för att rädda lederna den här säsongen. Enligt honom behövs det totalt 500 000 kronor.

– Det är den summan som kommunen sagt sig tidigare ha lagt på skoterlederna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.