Ett 60-tal anställda förlorar jobben Foto: SVT

Klart med nedläggningen av Rolfs såg i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

Idag avslutades förhandlingarna mellan företaget Setra och samtliga fackförbund vid Setra Rolfs i Kalix. Resultatet blev som tidigare aviserats att verksamheten kommer att läggas ner.

Setra Rolfs har ett 60-tal anställda som idag fått ta emot sina uppsägningar. Produktionen vid sågen kommer att fortgå fram till semestrarna.

– Det här är naturligtvis väldigt tråkigt. Men det är viktigt att vi har kommit till avslut i förhandlingarna för att kunna minska ovissheten för våra medarbetare i Rolfs, säger Hannele Arvonen, VD och Koncernchef Setra.

Bakgrunden till nedläggningen

Bakgrunden till nedläggningen uppges vara att Setra vill öka synergierna inom koncernen för att utveckla den långsiktiga konkurrenskraften samtidigt som integrationen mellan Rolfs och Setras övriga verksamhet varit låg.

Rolfs har sedan ett drygt år varit ute till försäljning men utan resultat vilket nu innebär att företaget avvecklas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.