Kristina Zakrisson, kommunalråd (S), Kiruna

Kommunalrådet i Kiruna oroas över Sverigedemokraternas satsning

Uppdaterad
Publicerad

Jag känner en stor olust och tycker att vi har misslyckats. Det säger Kristina Zakrisson(S), kommunalråd i Kiruna.

– I Kiruna är vi vana vid att ha många småpartier som vill vara med och påverka och det är ok men jag hoppas ju innerligt att det inte är många Kiurnabor som röstar på Sverigedemokraterna så att de kommer in i fullmäktige. Det säger Kristina Zakrisson(S), kommunalråd i Kiruna.

Hur kan det komma sig att var 20:e Kirunabo röstade på dom i riksdagsvalet?

– Det är svårt att säga. Ofta kan det ju vara så att det är missnöje och hög arbetslöshet och vi har ju inte alls den situationen i Kiruna. Det är ju tvärtom. Vi har ingen arbetslöshet. Vi har högt löneläge. Det borde inte finnas en grogrund för dom i Kiruna.

Misslyckande

Sverigedemokraterna säger att de siktar in sig på konservativa arbetare. Det finns kanske många i Kiruna?

– Det är väl möjligt.

Känner du en rädsla inför att Sverigedemokraterna mobiliserar?

– Jag känner ingen rädsla för att Sverigedemokraterna satsar hårt på kommunvalet, men en stor olust och jag tycker att någonstans har vi misslyckats om det är så många som är beredda att rösta på dom istället för att rösta på de vanliga etablerade partierna.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.