• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Pajalapolitikerna Eva Esberg (KD) och kommunalrådet Ulrica Hammarström (S) om hur de ser på RFSL:s ansökan. Foto: Hans Sternlund/SVT

Kommunalrådet i Pajala om pridebeslutet: ”Kanske behöver vi vara bättre”

Publicerad

Kommunalrådet Ulrica Hammarström (S) anser inte att det har funnits ett bristande intresse att diskutera en satsning på pridefestival och en utbildningsinsats för lärare i Pajala.

– Sedan kan man alltid diskutera återkoppling och kanske behöver vi vara bättre i framtiden, säger hon.

Enligt Ulrica Hammarström behandlade Pajala kommun ansökan från RFSL snabbare än vad man har gjort med ansökningar från andra föreningar. Det var det ansträngda budgetläget och inte brist på intresse som gjorde att man inte kunde bevilja mer än de vanliga 10 000 kronorna.

KD-ledaren om pride

Eva Esberg (KD) som är ordförande i barn- och utbildningsutskottet tillägger att lärarna i kommunen hade slut på kompetensutvecklingsdagar eftersom man har varit med i Skolverkets projekt ”Samverkan för bästa skolan”.

På frågan om hur hon principiellt ser på pridefestivalen svarar hon:

– Jag behöver inte gå i ett pridetåg för att visa att jag accepterar alla människors lika värde. Men det är helt okej att de som vill får göra det.

I klippet förklarar Eva Esberg och Ulrica Hammarström om hur de ser på ansökan från RFSL, och behovet av pride.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.