Henrik Blind (MP) Jokkmokk

Krav: Ompröva utvisningsbeslutet

Uppdaterad
Publicerad

I en skrivelse till Migrationsöverdomstolen ställer kommunstyrelsen i Jokkmokk krav på att Migrationsverkets beslut att utvisa Danyar Mohammed ska omprövas.

Migrationsverket har beslutat att utvisa Danyar Mohammed, 27, på grund av att han under period fick 460 konor för låg månadslön. Det trots att han under åren haft en bättre lön än vad kollektivkravet angett.

-Vi tog idag ett enigt beslut i kommunstyrelsen om att skicka en skrivelse till Migrationsöverdomstolen med krav på att beslutet att utvisa Danyar Mohammed ska omprövas, säger Henrik Blind (MP) ledamot i kommunstyrelsen i Jokkmokk.

Danyar Mohammed har bott i Jokkmokk i sju år och arbetar som pizzabagare på en restaurang. Det var hans arbetsgivare som missade att höja hans lön när kollektivavtalet höjdes med det beloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pizzabagaren i Jokkmokk

Mer i ämnet