Pizzabagaren Danyar Mohammed i Jokkmokk får stanna. Besked kom i dag från Migrationsöverdomstolen. Foto: Centrum för rättvisa

Besked i dag: Danyar i Jokkmokk får stanna

Publicerad

Pizzabagaren Danyar Mohammed i Jokkmokk får stanna i Sverige. I dag kom Migrationsöverdomstolens dom som undanröjer Migrationsverkets beslut att utvisa Danyar på grund av ett mindre fel som hans arbetsgivaren gjort.

Domen i dag kommer att bli vägledande.

– Det här är underbart. Det här är en tidig julklapp och jag är mycket, mycket glad, säger en jublande Danyar Mohammed.

Älskar Jokkmokk

– Jag stannar kvar här. Jag älskar Jokkmokk. Och jag vill tacka Fredrik Bergman och Centrum för Rättvisa som utan betalt tagit sig an mitt fall, säger en jublande glad Dayar Mohammed som också berättar att han föll i gråt när han fick beskedet tidigare idag.

– Jag vill också tacka alla i Jokkmokk och hela Sverige, fortsätter Danyar Mohammed.

Det var många privatpersoner som tog strid för att Danyar Mohammed skulle få stanna.

Prejudicerande dom

Det var våren 2016 som Migrationsverket beslöt att utvisa Danyar Mohammed på grund av en lönemiss på 460 kronor som hans arbetsgivare gjort. Felet rättades till men det hjälpte inte. Danyar Mohammed skulle utvisas.

Beslutet överklagades till Migrationsdomstolen som fastslog Migrationsverkets beslut om utvisning men där två av rättens fyra ledamöter var skiljaktiga. Nu har fallet avgjorts i Migrationsöverdomstolen som ger Danyar rätt att stanna kvar i Jokkmokk.

– Det här är ett väldigt glädjande besked. Danyar får stanna kvar i Jokkmokk som han älskar, säger advokaten Fredrik Bergman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pizzabagaren i Jokkmokk

Mer i ämnet