Visa alla (3)

Försvunnen Kirunabo hittad död i Parakka – tre misstänks för mord

Publicerad

I polisärendet om misstänkt människorov i Kiruna har polisen hittat en människokropp. Det mesta tyder på att det är kroppen efter den 29-årige man som anmäldes försvunnen 29 juli, uppger åklagaren.

Mannen sågs senast 27 juli i ett bostadsområde i centrala Kiruna. Efter att anhöriga anmälde honom försvunnen har både polis och Missing People sökt efter honom.

Kroppen påträffades av polisen under onsdag kväll och enligt uppgifter ska kroppen ha hittats nedgrävd i en myr. Men det är något som åklagaren Anna Bergström inte vill kommentera.

Hur hittades kroppen med tanke på hur stort området är?

– Det var polisen som hittade kroppen och det efter uppgifter som framkommit under förundersökningen, säger Anna Bergström.

Misstänkt mord och brott mot griftefriden

Då kroppen är hittad har åklagaren ändrat brottsrubriceringen från människorov till mord och brott mot griftefriden.

Tre personer,  28, 37 och 38 år, samtliga hemmahörande i Kiruna, sitter sedan början av augusti häktade på sannolika skäl inblandade i försvinnandet. En ny häktningsförhandling med de nya misstankarna väntas ske i morgon fredag.

Marcus Ström, advokat som företräder den misstänkta 38-åringen säger i ett mail till SVT Nyheter Norrbotten att ”i dagsläget vill varken jag eller min klient lämna några kommentarer”.

Anhöriga har underrättats, uppger polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Parakka i Kiruna

Mer i ämnet