Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madde Lundberg, kulturarbetare och kulturarrangör i föreningslivet i Boden, tycker att det är orättvist att hockeyn får ekonomiskt stöd av kommunen men inte kulturen. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Hockeyn i Boden sponras men inte kulturen: ”Orättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Det stöd som Bodens kommun nu ger till Boden Hockey skulle kommunen aldrig ge till en kulturförening i kris, menar kulturarrangören Madde Lundberg i Boden som upplever att det finns en orättvisa mellan hur kommunen behandlar kultur och idrott.

Bodens kommun stöttar nu Boden Hockey med 75.000 kronor. Det står klart efter att antalet besökare på lördagens match mot Östersund överskridit 1500 personer. Detta efter att kommunen i förra veckan gått ut och utlovat ett bidrag till Boden hockey på 50 kronor per såld biljett på matchen.

”Funkar inte i kulturens värld”

– Det skulle aldrig funka i kulturens värld men när det kommer till sport är tydligen allt möjligt, säger Madde Lundberg, kulturarbetare och kulturarrangör i föreningslivet i Boden.

Hon är en av dem som reagerat på kommunens generösa sponsring för att stötta Bodens Hockey i klubbens utsatta läge.

– Jag är glad att kommunen stöttar en förening. Men jag har svårt att se att kommunen skulle göra samma sak för en kulturförening, till exempel ge 50 kronor per såld biljett till ett kulturarrangemang, säger Madde Lundberg.

– Vi som verkar inom kulturen upplever redan att det finns en orättvis mellan hur idrotten och kulturen behandlas.

SVT Norrbotten har sökt kommunalrådet Claes Nordmark (S) för en kommentar under dagen man han inte gått att nå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer