Den 8 oktober 2021 inträffade en kraftig explosion i en lägenhet på Bergnäset i Luleå. Nu åtalas en kvinna i 45-årsåldern misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet. Foto: Marcus Melinder/SVT

Kvinna åtalas efter explosionen på Bergnäset – hel husfasad trycktes ut

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 oktober förra året exploderade det i en lägenhet på Bergnäset i Luleå. Nu åtalas en kvinna i 45-årsåldern som bodde i lägenheten misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

Vid 23-tiden på fredagen den 8 oktober inträffade en kraftig explosion i en lägenhet på Bergnäset i Luleå. 20 personer evakuerades från bostadshuset då husfasaden hade tryckts ut och explosionen orsakat omfattande skador på fastigheten.

Polisens tekniska undersökningar visade senare att det var en flaska doftspray i metall som lämnats på en spis som orsakade explosionen.

Fyra personer som befunnit sig i lägenheten greps, misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse, men alla släpptes snart och brottsrubriceringen ändrades till allmänfarlig vårdslöshet.

Påverkad av narkotika

En av personerna, en kvinna i 45-årsåldern boendes i lägenheten, har fortsatt varit misstänkt och åtalas nu misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet och ringa narkotikabrott. Hon ska under tiden för explosionen varit påverkad av fyra olika narkotiska preparat.

Kvinnan erkänner ringa narkotikabrott men förnekar allmänfarlig vårdslöshet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.