Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De fyra män som misstänks för inblandning i mordet på en ung kvinna på Notviken i Luleå får under fredagen sina domar. I klippet sammanfattar SVT:s reporter Amanda Liikamaa vilka straff åklagarna yrkar på. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Kvinna sköts till döds på Notviken – nu kommer domen

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna sköts till döds på Notviken i Luleå förra året och en 20-årig man är misstänkt för mordet. På fredagen kommer domen i det uppmärksammade fallet.

Det var under fredagenskvällen den 30 juli förra året som polisen fick larm om en skottlossning vid stranden på Notviken i Luleå. På plats hittades en 25-årig kvinna, skjuten till döds.

Det blev starten på en av de största polisutredningarna i Norrbotten någonsin. En 20-årig man, som åklagarna menar har kopplingar till gängmiljön i Stockholm, är åtalad för mordet.

Dödsskjutningen i Luleå

Tre andra män – en 19-åring, 33-åring och en chaufför – är misstänkta för medhjälp till mord.

Yrkade på fängelse i 14 år

Efter 16 dagar av förhandlingar i tingsrätten yrkade åklagarna på att den utpekade skytten ska dömas till fängelse i 14 år för mord.

För chauffören och 19-åringen vill åklagarna i första hand se fängelsestraff på tolv respektive sex år för medhjälp till mord. I andra hand yrkade de på att duon ska dömas för grovt skyddande till brottsling.

När det kommer till 33-åringen yrkade de på att hans ska dömas till fängelse i 11 år för bland annat medhjälp till mord, narkotikabrott och rån.

Domen mot de fyra åtalade kommer i dag, fredag, klockan 15.00. Planen var från början att den skulle komma en timma tidigare, men på grund av tekniska problem har den skjutits fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet