Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren Mikael Falk som är kritisk mot arbetssituationen vid skolan i Kiruna får inte förlängt kontrakt. I klippet hör du hur han reagerar på beskedet. Foto: Thommy Johansson/SVT

Läraren larmade om personalbrist i Kiruna – får inte nytt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

I måndags larmande lärare vid mellanstadiet på Nya Raketskolan om en turbulent situation. Nu har en av lärarna fått beskedet att han inte kommer få fortsätta på skolan, vilket du hör läraren Mikael Falk berätta mer om i klippet ovan.

Arbetet vid Nya Raketskolan i Kiruna stoppades i september efter larm om utmattade lärare som inte ens hann gå på toaletten. I veckan larmade två av lärarna om att situationen var värre än innan stoppet.

– Det är sämre än det var innan skyddsstoppet. Den personal som vi skulle få och som kom hit har redan nästan försvunnit, sa Mikael Falk i måndags.

Lärarkrisen i Norrbotten

Får inte förlängt

I tio år har Mikael Falk arbetat som lärare och har kandidatexam inom pedagogik och nationalekonomi. Han är däremot inte behörig lärare vilket har angetts som skäl till att han inte får ett förlängt kontrakt.

Nästa fredag blir hans sista arbetsdag och efter det planerar han använda sin ekonomiutbildning.

– Jag är nationalekonom så jag får väl jobba på kontor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarkrisen i Norrbotten

Mer i ämnet