Skiftlaget på tretton personer skulle ha jobbat på pelletsverket i Malmberget från och med måndag, men får nu stanna hemma efter att en i arbetslaget har uppvisat symptom på Corona. Foto: Carl-Johan Utsi/TT

LKAB i Malmberget drabbat av corona – skiftlag satt i karantän

Uppdaterad
Publicerad

LKAB i Malmberget går upp i krisläge efter att en person i ett skiftlag vid pelletsverket i Malmberget har uppvisat symptom på coronasmitta.

– Det är ett skift som har uppvisat symptom på corona under sin lediga vecka, säger Johanna Fogman, kommunikatör på LKAB.

Skiftlaget på tretton personer skulle ha börjat jobba igen från och med i morgon måndag, men får nu stanna isolerade på hemmaplan fram tills dess att de inte uppvisar några symptom på Corona.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Johanna Fogman.

I samband med att hela skiftlaget sätts i karantän så får de andra skiften på pelletsverket i Malmberget utökad arbetstid och kommer att jobba 12-timmarsskift, enligt Norrländska socialdemokraten, som var först med att rapportera nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet