Foto: SVT

Misstänkt mordbrand: Teknisk undersökning avslutad

Publicerad

Polisen har ännu ingen misstänkt efter den misstänkta mordbranden på Norrskenets friskola i Luleå men jobbar nu vidare med tips och iakttagelser som kommit in. 

Branden startade sent på måndag kväll i en byggnad på bostadsområdet Björksskatan som inrymmer bland annat skola, hälsocentral och ett bageri. Polisen, som misstänker att branden är anlagd, rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.  

Under onsdagen avslutade polisens tekniker sitt arbetet på platsen. 

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

– Inriktningen har varit den tekniska utredningen och den har nu avslutas. Nu ska det tillvaratagna materialet skickas iväg på analys vilket nog tar ett par veckor, säger Inge Barsk som leder förundersökningen. 

– Sedan har vi även fått in en del tips och information från folk som nu ska bearbetas. Vi kollar upp och håller förhör. 

Inga klara samband

Måndagens brand är bara en i raden av oroligheter och brott i området den senaste tiden. För två veckor utsattes samma byggnad för ett bombhot vilket medförde att all verksamhet fick stängas i väntan på den nationella bombgruppen och under tisdagen greps två ungdomar på det intilliggande bostadsområdet Porsön efter oroligheter och bråk. Bilbränder, vandaliserade soprum och skadegörelse har ända sedan i höstas avlöst varandra. 

LÄS VÅR SAMLADE RAPPORTERING

Men att säga att händelserna har ett samband vill Inge Barsk inte göra i nuläget. 

– Så långt vill jag inte sträcka mig men det är klart att man kan fundera i den riktningen, de senaste bränderna har ju skett på samma gata. Samtidigt är brottsligheten av olika slag – på Porsön handlar det om hot och våld och på Björksskatan är det mer allmänfarlig brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet