Rättssalen i Haparanda öppnas. Foto: SVT

Misstänkte styckmördaren i Kalix har häktats

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten har nu bestämt att den misstänkte styckmördaren i Kalix häktas.

Häktningsförhandlingen ägde rum i Haparanda tingsrätt under tisdagen och den misstänkte styckmördaren, en man i 50-årsåldern, blev som förväntat häktad.

Redan igår berättade den misstänktes försvarsadvokat för SVT Nyheter Norrbotten att man räknade med att hans klient skulle medge häktning, så blev också fallet.

Misstänkt mord i Kalix

Förnekar brott

Det var på onsdagen i förra veckan som delar av en kropp hittades i Kalix och i fredags anhölls en person misstänkt för mord. Den misstänkte har medgett häktningsyrkandet. Han har erkänt gärningen men bestritt ansvar för brott med hänvisning till nödvärn.

– Min klient erkänner att han berövat målsägande livet men han bestrider brott för att han handlat i nödvärn. Han medger häktning och restriktioner, säger Jens Arnhof som är mannens advokat.

Åtal ska väckas i november

Enligt Arnhof ska hans klient känt sig hotad av den nu mördade mannen.

Åtal ska vara väckt senast den 27 november 2018, kl. 11.00. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar och det råder förundersökningssekretess kring vad som närmare kommit fram i utredningen. Normalt är en häktningstid två veckor, men åklagaren krävde fyra veckor och fick detta beviljat av tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet