Foto: SVT

Nio nya ersättningsjobb efter Radiotjänstnedläggningen

Uppdaterad
Publicerad

Lantmäteriet förstärker sin verksamheten i Kiruna genom att handläggningen av Samfällighetsföreningsregistret flyttas från Norrtälje. De nyanställda handläggarna började i dag – där introduktionen och överlämningen fungerade med hjälp av de kollegor från Lantmäteriets kontor i Norrtälje.

– Det är spännande att vi bygger upp en helt ny funktion i Kiruna. Vi har lyckats rekrytera mycket kompetent personal så jag känner mig trygg med att det här ska bli bra, säger Catarina Albertsson som är funktionschef för Samfällighetsföreningsregistret i Kiruna.

Catarina Albertsson är själv ny medarbetare på Lantmäteriet sedan i september och ska nu vara med och bygga upp den nya verksamheten.

Handläggningen

Årligen hanteras omkring 10 000 ärenden som rör bland annat ansökningar om ändrade uppgifter i föreningar, stadgeändringar och nybildning eller upplösning av föreningar.

– Arbetsuppgifterna blir att ha kundkontakt via telefon och mejl samt handläggning. De vanligaste  ärendena är vägar, bryggor, vatten och avloppsledningar berättar Jessica Medin rådgivare Lantmäteriet

Tjänsterna ingår i det så kallade Kirunapaketet som innebär 53 statliga ersättningsjobb. Nu är drygt hälften på plats och resterande ska vara tillsatta senast den 7 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.