Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen sa Norrbottens läkarförening upp samverkansavtalet med Region Norrbotten eftersom de saknar förtroende för regiondirektörens sätt att bedriva verksamheten. Foto: SVT

Norrbottens läkarförening: ”Vi saknar förtroende för regiondirektören”

Uppdaterad
Publicerad

Norrbottens läkarförening har sagt upp samverkansavtalet med Region Norrbotten eftersom de saknar förtroende för regiondirektörens sätt att bedriva verksamheten.

– Det blöder överallt men man har ingen plan på hur man ska ta sig ur detta, säger ST-läkaren Julius Breimer och suppleant i Norrbottens läkarförening.

Kritiken mot Region Norrbotten fortsätter att välla in. De senaste veckorna har SVT Norrbotten rapporterat om bland annat krisen på akutmottagningen i Gällivare och Sunderby sjukhus, samt psykiatrin.

Nu har fackförbundet Norrbottens läkarförening fått nog av situationen och under torsdagen beslutade styrelsen att säga upp samverkansavtalet med Region Norrbotten.

– Sammantaget är det att vi saknar förtroende för regiondirektörens sätt att driva verksamheten, säger ST-läkaren Julius Breimer och suppleant i Norrbottens läkarförening.

”Fokus är bara på budget”

Enligt Julius Breimer är dialogen med Region Norrbotten så gott som obefintlig och istället meddelas fackförbundet bara om ledningens beslut.

– Det är naturligt att arbetsgivaren och arbetstagaren har olika syn på saker men det finns ingen konstruktiv dialog. Alla våra synpunkter ignoreras.

Norrbottens läkarförenings kritik mot direktören och ledningen är hård. Julius Breimer kallar bland annat ledningen för otroligt tondöv och säger att det endast är fokus på budget.

– Det finns inga svar på hur vi ska locka hit folk. De förstår inte vilken upprorsstämning det är och hur missnöjda alla är. Vi måste protestera med de medel vi har.

Regiondirektören vill inte kommentera

Regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson vill inte kommentera Norrbottens läkarförenings kritik och hänvisar till att de kommer att träffas nästa vecka för att diskutera dessa frågor.

– Jag har fått dokumentet där det står en rad olika saker som de inte tycker har fungerat bra. Men jag tycker att det är viktigt att träffa dem först och kommentera efter det, säger hon.

Syftet med ett samverkansavtal är att skapa förutsättningar för en tidig och aktiv dialog så att verksamheten och arbetsmiljön ska bli bättre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Norrbotten
Mer Nyheter